Heeft u vragen? Neem contact met ons op via +31 208096553

Retourbeleid

RETOUREN

----

Ons beleid geldt voor 30 dagen. Als er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen we u helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Verschillende soorten producten kunnen niet worden geretourneerd. Om een artikel terug te sturen, moet u ons een ontvangstbewijs of een bewijs van aankoop tonen.

Gelieve uw aankoop niet terug te sturen naar de fabrikant.

* Elk artikel dat niet in de originele staat is, dat beschadigd is of waarvan onderdelen ontbreken om redenen die niet te wijten zijn aan een fout van onze kant.
* Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd.

Terugbetalingen (indien van toepassing)
Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om te bevestigen dat we het hebben ontvangen. We zullen je ook op de hoogte brengen van onze beslissing om je terugbetalingsverzoek goed te keuren of af te wijzen.
Als uw verzoek wordt goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er binnen een bepaald aantal dagen automatisch een tegoed op uw creditcard of oorspronkelijke betalingsmethode toegepast.
Als er een periode van 60 dagen verstrijkt zonder dat u uw pakket hebt ontvangen en u vraagt de terugbetaling voor de eerste keer aan na deze 60 dagen, dan hebben wij het recht om elk verzoek tot terugbetaling te weigeren.

Te late of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing)
Als u uw terugbetaling nog niet hebt ontvangen, controleer dan nogmaals uw bankrekening.
Neem vervolgens contact op met de instantie die uw creditcard heeft uitgegeven, aangezien er een vertraging kan zijn voordat uw terugbetaling officieel is geboekt.
Neem vervolgens contact op met uw bank. Er is vaak een verwerkingstijd nodig voordat een terugbetaling is geboekt.
Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt nog steeds geen terugbetaling ontvangen, neem dan contact met ons op via info@woerdeen.com

Uitverkoop artikelen (indien van toepassing)
Alleen normaal geprijsde artikelen kunnen worden terugbetaald. Uitverkoopartikelen kunnen helaas niet worden terugbetaald.

Ruilen (indien van toepassing)
Wij vervangen een artikel alleen als het defect of beschadigd is. Als u in dit geval het artikel wilt ruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail naar info@woerdeen.com

Geschenken
Als het geretourneerde artikel bij aankoop als cadeau werd aangemerkt en rechtstreeks naar u werd verzonden, ontvangt u een tegoedbon ter waarde van het bedrag van uw retourzending. Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen, wordt er een cadeaubon naar je opgestuurd.

Als het artikel bij aankoop niet als cadeau werd aangemerkt, of als de gever van het cadeau het artikel liever eerst kreeg en het later aan u gaf, zullen wij een terugbetaling doen aan de gever van het cadeau. en hij zal weten dat u het artikel hebt geretourneerd.


U zult verantwoordelijk zijn voor het betalen van uw eigen verzendkosten om uw item te retourneren. De verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u uw geld terugkrijgt, worden de verzendkosten van de retourzending daarop in mindering gebracht.

Afhankelijk van waar je woont, kan de tijd die het kost om je geruilde artikel te ontvangen variëren.

Als u een artikel van meer dan $ 75 verzendt, kunt u overwegen een bezorgdienst te gebruiken waarmee u de zending kunt volgen of een bezorgverzekering af te sluiten. Wij garanderen niet dat wij uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.